Az ITPC története

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) az Indonéz Exportfejlesztési Ügynökség Központi Igazgatóságának (DGNED), illetve az Indonéz Kereskedelmi Minisztériumnak a non-profit képviseleti irodája. Célunk az indonéz termékek exportjának növelése a potenciális gyártó/exportőr vállalatok külföldi partnerekkel való összekapcsolásával. Természetesen munkánk magában foglalja magyar termékek indonéz importjának elősegítését is, továbbá a két ország közötti befektetési lehetőségek feltérképezését és elősegítésének támogatását.

Az elmúlt években az indonéz gyártók és exportőrök újabb és újabb piacok felé fordultak és új partnereket találnak világszerte, amely tény nagyban hozzájárult, hogy a továbbiakban ne a nagy felvevőképességű amerikai, holland, német és szingapúri piacoktól függjenek. Természetesen a távoli piacokkal nem könnyű tartani a kapcsolatot és ezért szükséges egy közvetítő iroda, amely információt biztosít, személyesen felkeresi az üzleti partnereket, kiállításokat és üzleti találkozókat szervez.

Az indonéz kormány az Exportfejlesztési Ügynökség és a Kereskedelmi Minisztérium közremű-ködésével éppen ezekre a célokra hozta létre világszerte az Indonéz Kereskedelmi Központokat. A budapesti kirendeltség ezenfelül szoros együttműködésben tevé-kenykedik az magyarországi Indonéz Nagykövetséggel is.